CSOKOLÁDÉBEVONAT Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: 15 perc Munkaidő: 15 perc kis gyakorlattal elkészíthető olcsó
Eszközök: habverő, kés, lábas, tűzálló edény, tűzhely
Eljárások: darabolás, szeletelés, gőzölés, kikeverés
Adag: 1 adag
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
10 dkg durvára tört keserű csokoládé
1 evőkanál tejszín
6 dkg sótlan vaj
Elkészítés:
1. Tűzálló tálba tesszük a darabolt keserű csokoládét, a sótlan vajat és a tejszínt.
2. Gőz fölött addig keverjük, amíg elolvad, és sima krémet kapunk.
3. Ezt a bevonót kissé lehűtjük, és folyékony állapotban öntjük a nagyon sima süteményre. (Ha a torta teteje nem sima, fordítsuk meg, legyen az alja felül.)
Ez a keverék kissé jobban lehűtve kenhető, ha viszont lehűtjük, és ismét megkeverjük, könnyebb, habosabb bevonatot kapunk.