GYORS, KÖNNYŰ CSOKOLÁDÉHAB Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Eszközök: elektromos vízforraló, habverő, hűtőszekrény, keverőtál, konyhai robotgép, lábas, tűzálló edény, tűzhely
Eljárások: darabolás, szeletelés, dermesztés, gőzölés, habverés, kikeverés, tojás szétválasztása
Adag: 6 főre
Elkészítés:
1. Törjük össze az étcsokoládét, tegyük tűzálló tálba, a tálat tegyük forró vizes lábos fölé, és kevergessük, amíg a csokoládé felolvad.
2. Válasszuk külön a tojások sárgáját a fehérjétől. A fehérjét tegyük nagy, tiszta üvegtálba, és verjük kemény habbá. A sárgáját keverjük a kissé kihűlt csokoládéhoz.
3. Egy evőkanálnyi tojáshabot alaposan keverjünk el a csokoládéval. A csokoládés keveréket forgassuk bele a felvert tojáshabba, óvatosan, hogy ne törjük össze.
4. A keveréket kanalazzuk 6, egyenként 1,5 dl-es tálkába, és tegyük hűtőbe 4 órára, vagy amíg megdermed. Tejszínhabbal kínáljuk.