ZÖLDSÉGES BÁRÁNYKOTLETT Téma: Egyéb kategória

Elkészítési idő: 25 perc  Munkaidő: 10 perc  könnyen elkészíthető  átlagos ár
Eszközök: alufólia, fazék, grillrács, kenőecset, keverőtál, séfkés, szűrő, tűzhely
Eljárások: darabolás, szeletelés, előfőzés, grillezés, hártyázás, kikeverés, pirítás, sütés, szűrés

Adag: 4 főre

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
8 szelet sovány bárányborda
4 szem újburgonya
4 darabka sütőtök
4 db cukkini
1 kis doboz leszűrt ananászkonzerv
1 csokor összevágott snidling
ízlés szerint só
A mázhoz:
2 evőkanál baracklekvár
¼ kiskanál gyömbérpor
1 evőkanál ananászlé

Elkészítés:

1. A hússzeleteket alaposan lehártyázzuk. A burgonyát megszurkáljuk, és a sütőtökkel együtt sós vízben megfőzzük.

2. Négy alufólialapot szabunk, és a krumplit, a tököt meg az 5 cm vastag szeletekre vágott cukkinit a négy lapra osztjuk. Mindegyikre kicsi vajat és snidlinget rakunk, és a fóliát összehajtva batyukat készítünk. A hússzeleteket meg a zöldségcsomagokat parázs fölé állított roston 4-5 percig sütjük.

3. A mázhoz 1 evőkanál ananászlevet a lekvárral meg a gyömbérrel összekeverünk. A hússzeleteket megfordítva a mázzal megkenjük. A zöldségcsomagokat is megfordítjuk, és még 4-5 percig sütjük. Közben a húst tovább kenegetjük.

4. Végül az ananászszeleteket is a rostra fektetjük, és mindkét oldalukat szépen megpirítjuk.

A húst a sült ananásszal meg a fóliából kibontott zöldséggel tálaljuk.

Ha a zöldséget fóliában a roston sütjük, mindig daraboljuk fel. Vigyázzunk, amikor a csomagot kibontjuk, mert a kicsapódó gőz a kezünket megégetheti.