TEPSIS BÁRÁNY Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: 75 perc Munkaidő: 15 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Eszközök: alufólia, kés, sütő, tepsi
Eljárások: darabolás, szeletelés, hámozás, lerakás, sütés
Adag: 1 tepsi (4 főre)
Elkészítés:
1. A húst nagyobb darabokra vágjuk. A megtisztított újburgonyát félbe vagy negyedekre vágjuk.
2. Tepsibe tesszük a húsdarabokat a burgonyával, a karikára vágott hagymával és a lehéjazott, felnegyedelt paradicsommal együtt. Sóval, borssal, rozmaringgal, oregánóval ízesítjük, meglocsoljuk az olajjal.
3. A tepsit alufóliával befedjük. Előmelegített, 200 fokos sütőben 60 percet sütjük. Ha szükséges, időnként kevés forró vízzel vagy húslevessel meglocsoljuk.
MARHAHÚSALAPLÉ
Valamennyi megtisztított hozzávalókat fazékba tesszük. Felöntjük 3 liter vízzel, és 2-3 órán át főzzük. Ha elkészült, a húsokat, a csontokat és a zöldségeket is kivesszük, a levest átszűrjük.