CHILIS BÁRÁNYSÜLT Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: 50 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető drága
Eszközök: csontozókés, sütő, tepsi
Eljárások: göngyölés, kicsontozás, kötözés, sütés
Adag: 4 főre
Elkészítés:
1. 180 C-fokra előmelegítjük a sütőt. A bárány oldalasából óvatosan eltávolítjuk a bordákat és minden felesleges zsiradékot leszedünk, sóval bedörzsöljük, feltekerjük, és zsineggel szorosan átkötjük (1. kép).
2. Kis tálban összekeverjük a chiliport, a sűrített paradicsomot, a borsot, a zúzott fokhagymát, a római köményt és a fahéjat (2. kép), majd a krémmel bekenjük a hústekercset (3. kép). Tetejét meghintjük reszelt sajttal (4. kép).
3. Tűzálló tálba helyezzük, és előmelegített sütőben 35 percig sütjük, amíg az egész hús jól átsül, és a külseje megpirul. A kisült húst fóliával letakarva állni hagyjuk, s csak ezután szeleteljük.
Sült babbal vagy az évszaknak megfelelő párolt zöldséggel tálaljuk.