ALMÁS BÁRÁNYCOMB BURGONYAPOGÁCSÁVAL Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 60 perc kis gyakorlattal elkészíthető drága
Eszközök: burgonyanyomó, fazék, hűtőszekrény, keverőtál, séfkés, serpenyő, sütő, szűrő, szűrőlapát, tepsi, tűzhely
Eljárások: darabolás, szeletelés, elősütés, főzés, hámozás, pácolás, párolás, passzírozás, áttörés, sütés, sütés bő zsiradékban, szűrés
Adag: 4 főre
Elkészítés:
1. A báránycombot besózzuk, bekenjük mustárral és rámorzsoljuk a rózsaborsot (1. kép). Egy éjszakára hűtőbe tesszük pácolódni.
2. A pácolt húst serpenyőben, forró olajon megpirítjuk 2. kép), majd tepsibe fektetjük, vizet öntünk alá, és fedővel letakarva, 200 fokos sütőben majdnem puhára pároljuk.
Ezután mellétesszük a cikkekre vágott vöröshagymát (3. kép), a megmosott szeletkékre vágott héjas almákat (4. kép), és rálocsoljuk a fehérbort. Most már fedő nélkül visszatesszük a forró sütőbe, és pirosra sütjük.
3. A körethez a tisztított burgonyát sós vízben puhára főzzük, leszűrjük, és forrón összetörjük.
4. Ha kihűlt, hozzáadjuk a tojásokat, sóval, borssal, szerecsendióval ízesítjük, és annyi lisztet adunk hozzá, hogy könnyen formálható burgonyatésztát kapjunk.
5. Lisztes kézzel közepes gombócokat formázunk belőle, kissé meglapítjuk, és a forró olajban pirosra sütjük. Tálaláskor a burgonyapogácsákat tálra rendezzük, melléhalmozzuk a sült almát, és melléfektetjük a felszeletelt, sült báránycombot.