SATAY CSIRKE Téma: Egyéb kategória

Elkészítési idő: 75 perc  Munkaidő: 20 perc  könnyen elkészíthető  átlagos ár
Eszközök: fokhagymaprés, grillező, grillrács, hurkapálcika/saslikpálcika, kés, keverőtál, konyhai robotgép
Eljárások: áztatás, darabolás, szeletelés, darálás, grillezés, hámozás, kicsontozás, kikeverés, pácolás, zúzás

Adag: 4 főre

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
6 db lebőrözött, kicsontozott csirke felsőcomb
5 dkg darált földimogyoró
1 csipet chilipor
2 kiskanál szójamártás
7 dkg vaj
1 gerezd zúzott fokhagyma
1 evőkanál olaj

Elkészítés:

1. A 2,5 centisre vágott húskockákat nyársra vagy 30 percre vízbe áztatott 8 db hurkapálcikára húzzuk.

2. A vajat a darált földimogyoróval, a fokhagymával, az olajjal, a szójamártással meg a chiliporral simára keverjük, a feltűzött húsra kenjük, és szobahőmérsékleten 30 percig pihentetjük.

3. Időnként megforgatva 10-12 percig roston sütjük vagy grillezzük. Ropogós fejes salátával vagy rizzsel kínáljuk.