THAI CSIRKEFALATKÁK NYÁRSON Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 50 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Eszközök: citromnyomó, grillező, grillrács, hűtőszekrény, kenőecset, kés, keverőtál, nyárs, serpenyő, tűzhely
Eljárások: beforralás, darabolás, szeletelés, felszúrás, főzés, grillezés, hámozás, hűtés, kikeverés, kimagozás, pácolás, préselés
Adag: 4 főre
Elkészítés:
1. A pác elkészítéséhez a piros currykrémet egy kis serpenyőbe tesszük, és közepes hőmérsékleten egy percig főzzük (1. kép). Hozzáadjuk a kókusztej felét (2. kép), és felforraljuk a keveréket. Óvatosan forraljuk 2-3 percig, mire a folyadék kb. 2/3-ára besűrűsödik.
2. A serpenyőt levesszük a tűzről, és belekeverjük a maradék kókusztejet. A keveréket félretesszük hűlni.
3. A csirkét 2,5 cm-es darabokra vágjuk (3. kép). A csirkedarabokat belekeverjük a hideg marinádba. Lefedve legalább 120 percig hűtjük.
4. A hagymát cikkekre, a kaliforniai paprikát 2,5 cm-es darabokra vágjuk.
5. A csirkedarabokat kivesszük a pácból, és a zöldségekkel és a zöldcitrom levelekkel váltakozva nyársra fűzzük.
6. Az olajat és a zöldcitrom levét összekeverjük egy kis tálban, és bekenjük vele a nyársakat. Forró faszénparázs fölött, forgatva és kenegetve grillezzük a nyársakat 10-15 percig, míg a csirke átsül. A félbevágott paradicsomokat is grillezzük, és a nyárson sült csirkével tálaljuk.