RIZS SÁRGARÉPÁVAL, DIÓVAL ÉS FRISS ZÖLD FŰSZEREKKEL Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: 60 perc Munkaidő: 40 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Eszközök: borsdaráló, kés, keverőtál, lábas, reszelő, tűzhely, zöldséghámozó
Eljárások: darabolás, szeletelés, hámozás, párolás, pirítás, reszelés, gyalulás
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
½ csokor friss majoránna
½ csokor petrezselyemzöld
15 dkg dióbél
2 szál sárgarépa
30 dkg hosszúszemű fehér rizs
5 dkg vaj
ízlés szerint reszelt pecorino sajt
ízlés szerint frissen őrölt bors
ízlés szerint só
Elkészítés:
1. A vékony csíkokra vágott sárgarépát 3 dkg megforrósított vajon megpároljuk.
2. Hozzáadjuk a durvára vágott diót, és 1 percig kevergetve pirítjuk. Sóval, borssal ízesítjük.
3. A rizst 1 dkg vajon fél percig kevergetve pirítjuk. Felöntjük kétszeres mennyiségű sós vízzel és megpároljuk.
4. Összekeverjük a sárgarépával, a frissen vágott petrezselyemmel és majoránnával, a maradék vajjal. Ízlés szerint reszelt pecorino sajttal meghintve kínáljuk.