RIZS SZARDELLÁS PARADICSOMMÁRTÁSSAL Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: 40 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Eszközök: citromnyomó, fakanál, kés, keverőtál, lábas, serpenyő, szűrő, tűzhely, vágódeszka
Eljárások: darabolás, szeletelés, főzés, hámozás, kimagozás, párolás, passzírozás, áttörés, préselés, szűrés
Adag: 4 főre
Elkészítés:
1. A rizst a sós vízben megfőzzük (13-15 perc).
2. Megforrósított olajon üvegesre pároljuk a kockára vágott hagymát. Hozzáadjuk a villával szétnyomkodott szardellafilét. Felöntjük a borral, és addig főzzük, amíg a nedvesség el nem párolog.
3. Hozzáadjuk a lehéjazott, felnegyedelt paradicsomot, a kimagozott fekete olajbogyót, a felaprított chilit, a friss majoránna- és bazsalikomleveleket. Gyakran kevergetve 10 percig főzzük.
4. A rizst leszűrjük, és előmelegített tálba tesszük. Ráöntjük a mártást.