RAKOTT RIZS ZÖLDSÉGEKKEL ÉS MOZZARELLÁVAL Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: 70 perc Munkaidő: 30 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Eszközök: fazék, kés, keverőtál, reszelő, serpenyő, sütő, szűrő, tűzálló edény, tűzhely
Eljárások: csőben sütés, darabolás, szeletelés, főzés, hámozás, kimagozás, lerakás, párolás, reszelés, gyalulás, sütés, szűrés
Adag: 4-6 főre
Elkészítés:
1. A rizst sós vízben megfőzzük (13-15 perc), leszűrjük, tálba tesszük.
2. Megforrósított olajon üvegesre pároljuk a kockára vágott hagymát. Hozzáadjuk a csíkokra vágott zöldpaprikát, és 10 percig sütjük.
3. Hozzáadjuk a lehéjazott, felnegyedelt paradicsomot és további 10 percig pároljuk.
4. Belekeverjük a kimagozott, felszeletelt fekete olajbogyót, a hideg vízzel leöblített kapribogyót, a felszeletelt chilit és a sót. További 1 percig főzzük.
5. Kivajazott tűzálló tálba simítunk egy réteg lecsöpögtetett rizst. Ráhalmozunk egy réteg párolt zöldséget. Beborítjuk szeletelt pizza-mozzarellával, meghintjük friss bazsalikomlevelekkel, morzsolt oregánóval és őrölt Cayenne-borssal.
6. A rétegezést addig folytatjuk, amíg tart a hozzávalókból. A tetejére reszelt parmezán sajtot hintünk és meglocsoljuk olajjal.
7. Előmelegített, 180 fokos sütőben 15-20 percig sütjük.