OMLETT ARTICSÓKÁVAL Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: 40 perc Munkaidő: 10 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Eszközök: citromnyomó, habverő, kés, keverőtál, papírtörlő, serpenyő, tűzhely
Eljárások: áztatás, darabolás, szeletelés, elősütés, kikeverés, préselés, sütés
Adag: 4 főre
Elkészítés:
1. Az articsóka külső leveleit leszedjük, majd a felső harmadát levágjuk. A szárat meghámozzuk. Hosszában négyfelé vágjuk. A vágott felületeket citromlével meglocsoljuk, nehogy megbarnuljanak, majd 15 percre hideg vízbe áztatjuk.
2. Lecsöpögtetjük, szárazra töröljük és lisztben megforgatjuk. A felesleget lerázzuk.
3. Az olajat nagy serpenyőben megforrósítjuk, beletesszük az articsókadarabokat és 6-8 perc alatt aranybarnára sütjük. Itatósra szedve a felesleges zsiradékot lecsöpögtetjük.
4. A felvert tojást összekeverjük a tejszínnel, sóval, borssal.
5. Az olaj nagy részét a serpenyőből kiöntjük és visszatesszük az articsókadarabokat. Beleöntjük a tojásmasszát, majd fedő alatt, kis lángon addig sütjük, amíg az alja enyhén megbarnul, a teteje felemelkedik.