SPENÓTOS OMLETT FETA SAJTTAL Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: 70 perc Munkaidő: 25 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Eszközök: fazék, fémtál, habverő, keverőtál, serpenyő, szűrő, szűrőlapát, tűzhely, zöldséghámozó
Eljárások: blansírozás, darabolás, szeletelés, hámozás, kimagozás, párolás, pirítás, sütés
Adag: 4 főre
Elkészítés:
1. Egy serpenyőben felhevített 2 evőkanálnyi vajban, takaréklángon, aranysárgára pirítjuk a burgonyát, majd átöntjük egy tálba.
2. A serpenyőbe tesszük a fokhagymát, a pirospaprikát meg a meghámozott, kimagozott és kockára vágott paradicsomot, és 2 percig pároljuk. Félretesszük.
3. A tojásokat tálba ütve felverjük, borssal ízesítjük, majd ráöntjük a burgonyára, és alaposan összekeverjük.
4. A spenótot forrásban lévő vízben 1 percig fonnyasztjuk. Leszűrjük, hideg víz alatt leöblítjük, hogy visszanyerje a színét, majd papírtörlővel leitatjuk.
A spenóthoz hozzákeverjük az édesköménymagot, a feta sajtot és a joghurtot.
5. Egy evőkanál vajat felhevítünk egy 15 cm átmérőjű palacsintasütőben, és a tojásos burgonya egynegyedét beleöntjük a serpenyőbe. Mindkét oldalát kb. 1-1 percig sütjük, amíg a tojás megszilárdul.
6. Az omlettet tányérra csúsztatjuk. Egyik oldalának a felére rákenjük a spenótos keverék egynegyedét, majd félbehajtjuk az omlettet. Hasonló módon elkészítjük a másik három omlettet is, és a párolt paradicsommal tálaljuk.