SPÁRGÁS FRITTATA Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: 40 perc Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Eszközök: borsdaráló, habverő, kés, keverőtál, reszelő, séfkés, serpenyő, szűrőlapát, tortalapát, tűzhely, wok, zöldséghámozó
Eljárások: darabolás, szeletelés, hámozás, hűtés, kikeverés, párolás, pirítás, reszelés, gyalulás, sütés
Adag: 4-6 főre
Elkészítés:
1. Wokban vagy serpenyőben közepes tűzön az olajat felmelegítjük, hozzáadjuk a spárgát, pirospaprikát. Sózzuk, borsozzuk, s 12 perc alatt puhára pároljuk.
2. Belekeverjük a fokhagymát, majoránnát, édesköménylevelet. Egy-két percig együtt pároljuk. A tűzről félrehúzzuk. Hagyjuk kissé kihűlni.
3. A tojásokat és a sajtot összekeverjük, borsozzuk. A kihűlt spárgakeverékre öntjük.
4. A vajat egy másik serpenyőben felolvasztjuk, és a zsályát 3-4 perc alatt megpirítjuk. A spárgás keveréket visszarakjuk a tűzhelyre, beleöntjük a vajas zsályát. Addig sütjük, amíg a tojás megszilárdul.
5. Az omlettet egy tányér segítségével megfordítjuk, és a másik oldalát is még 2 percig sütjük. Tálalás előtt, akár a tortát, cikkekre vágjuk. Azonnal tálaljuk.