ZÖLDSÉGES SZELET Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: 50 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Eszközök: kés, keverőtál, reszelő, serpenyő, sütő, sütőpapír, tepsi, tűzhely, zöldséghámozó
Eljárások: darabolás, szeletelés, hámozás, kikeverés, párolás, pirítás, reszelés, gyalulás, sütés
Adag: 1 tepsi (6 főre)
Elkészítés:
1. A sütőt közepes hőfokúra (180 °C-ra) előmelegítjük. Egy 20 cm-es, négyszögletes tepsit olvasztott vajjal vagy olajjal kikenünk. Az aljára sütőpapírt terítünk. Az olajban az összevagdalt szalonnát meg a hagymát addig sütjük, amíg a szalonna barna, a hagyma puha nem lesz, majd szűrőlapáttal kiszedve papírtörölközőn megszikkasztjuk.
2. A megreszelt cukkinit, répát, tököt meg a sütőporral elkevert lisztet tálba töltjük, a hagymát és a szalonnát hozzáadjuk, majd a tojásokkal összedolgozzuk. Az előkészített tepsibe töltjük, és a forró sütőbe téve 30 perc alatt aranysárgára sütjük. Kockákra vágva melegen vagy langyosan, salátakörítéssel kínáljuk.