CITROM-ZÖLDCITROMFAGYLALT Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Eszközök: citromnyomó, fagyasztószekrény, keverőtál, konyhai mérleg, konyhai robotgép, lábas, turmixgép, tűzhely
Eljárások: cukorszirup készítése, forralás, főzés, kikeverés, mélyhűtés, préselés, turmixolás
Adag: 4 főre
Elkészítés:
1. Kisebb lábosba öntjük a vizet, majd beletesszük a cukrot (1. kép), és tűz fölött addig kevergetjük, amíg a cukor teljesen felolvad. Felforraljuk, majd takarékra véve 10 percig főzzük.
2. A citrom és a zöldcitrom levét a kihűlt szirupba keverjük (2. kép) és nagyobb, lapos tepsibe vagy tálba töltjük. 60 percre a mélyhűtőbe tesszük – ennyi idő alatt megkeményedik, de még nem lesz teljesen szilárd.
3. A citromos szirupot a turmixgépbe öntjük, és belekeverjük a tojásfehérjét (3. kép). Ha a krém teljesen sima, visszatöltjük az edénybe (4. kép), és addig fagyasztjuk, amíg teljesen megszilárdul.