GYÜMÖLCSKENYÉR Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: 80 perc Munkaidő: 15 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Eszközök: kés, keverőtál, konyhai mérleg, konyhai robotgép, sütő, sütőforma, sütőpapír
Eljárások: áztatás, darabolás, szeletelés, kikeverés, sütés, szögletes forma bélelése papírral
Adag: 1 sütőforma
Elkészítés:
1. Egy 23×13 cm-es tepsit kissé kivajazunk vagy kiolajozunk, és sütőpapírral kibéleljük. A gyümölcskeveréket, a mazsolát, a korpát, a cukrot, a sütőport és a tejet nagy tálban összekeverjük, 15 percig áztatjuk.
2. A sütőt 180 °C-ra bemelegítjük. A lisztet a gyümölcsös keverékbe dolgozzuk, és a tepsibe töltve a tetejét elsimítjuk. Mandulaszemekkel a tetejét kirakjuk, és 45-50 percig, tűpróbáig sütjük.
3. 5 percig a tepsiben pihentetjük, majd a széleit meglazítva rácsra vagy deszkára borítjuk. Felszeletelve, vajjal kínáljuk.