KONYAKOS GYÜMÖLCSKENYÉR Téma: Egyéb kategória

Elkészítési idő: 65 perc  Munkaidő: 20 perc  könnyen elkészíthető  átlagos ár
Eszközök: alufólia, konyhai mérleg, konyhai robotgép, reszelő, sütő, sütőforma, sütőpapír
Eljárások: kikeverés, pihentetés, reszelés, gyalulás, sütés, szögletes forma bélelése papírral

Adag: 2 sütőforma

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
½ dl konyak
35 dkg mazsola
12 dkg rétesliszt
2 evőkanál konyak
2 db tojás
1 evőkanál reszelt narancshéj
2 evőkanál narancslekvár
13 dkg vaj
1 kiskanál sütőpor
12 dkg barna cukor
A díszítéshez:
igény szerint kandírozott gyümölcs
igény szerint durvára tört mandula

Elkészítés:

1. A sütőt 150 fokra bemelegítjük. Két 26×8 cm-es püspökkenyérformát kizsírozunk, sütőpapírral kibéleljük.

2. A vajat a cukorral, a tojásokkal, a lekvárral, a narancshéjjal és a sütőporral kikeverjük, a lisztet beleszórva tovább verjük.

3. A tésztamasszát kettéosztva az előkészített formákba simítjuk, mandulát és cukrozott gyümölcsöt szórunk a tetejére. 45 perc alatt tűpróbáig sütjük, majd a sütőből kivéve a maradék konyakkal meglocsoljuk. Alufóliával letakarva a formákban hagyjuk kihűlni.

Jól záródó dobozban a hűtőszekrényben akár 3 hétig is frissen eláll.