KONYAKOS GYÜMÖLCSKENYÉR Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: 65 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Eszközök: alufólia, konyhai mérleg, konyhai robotgép, reszelő, sütő, sütőforma, sütőpapír
Eljárások: kikeverés, pihentetés, reszelés, gyalulás, sütés, szögletes forma bélelése papírral
Adag: 2 sütőforma
Elkészítés:
1. A sütőt 150 fokra bemelegítjük. Két 26×8 cm-es püspökkenyérformát kizsírozunk, sütőpapírral kibéleljük.
2. A vajat a cukorral, a tojásokkal, a lekvárral, a narancshéjjal és a sütőporral kikeverjük, a lisztet beleszórva tovább verjük.
3. A tésztamasszát kettéosztva az előkészített formákba simítjuk, mandulát és cukrozott gyümölcsöt szórunk a tetejére. 45 perc alatt tűpróbáig sütjük, majd a sütőből kivéve a maradék konyakkal meglocsoljuk. Alufóliával letakarva a formákban hagyjuk kihűlni.