TEJES KARAMELLMÁRTÁS Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: 20 perc Munkaidő: 20 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Eszközök: keverőtál, lábas, tűzhely
Eljárások: forralás, főzés, karamellizálás, kikeverés
Adag: 1 adag (0.37 liter)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
10 dkg barna cukor
1 és ¼ dl tejszín
2 evőkanál szirup
12 és fél dkg vaj
1 teáskanál vaníliaaroma
Elkészítés:
1. Közepes lábosban elkeverjük a vajat és a cukrot. Kis lángon addig keverjük, amíg a vaj felolvad, a cukor elolvad. Felforraljuk.
2. Hozzáadjuk a nádcukorból készült sárga szirupot és a tejszínt. Kis lángra tesszük, így főzzük kevergetve 10 percig, amíg kissé besűrűsödik. Levesszük a tűzről, belekeverjük a vaníliát. Hidegen vagy forrón tálaljuk. Ha állni hagyjuk, besűrűsödik. Fagylalt, gofri vagy palacsinta mellé kínáljuk.