KAHLUA-HAB Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Eszközök: habverő, hűtőszekrény, keverőtál, konyhai robotgép, lábas, tűzhely
Eljárások: habverés, hűtés, kikeverés
Adag: 8 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
50 dkg étcsokoládé
5 dl tejszín
1 dl kahlua
vagy
1 dl kávélikőr
3 db tojás
6 dkg porcukor
9 dkg vaj
1 teáskanál instant kávé
Elkészítés:
1. Gőz fölött megolvasztjuk a csokoládét, belekeverjük a vajat, majd félretesszük hűlni.
2. Másik tálban összekeverjük a cukrot a tojássárgájával, az instant kávéval és a kávélikőrrel. Belekeverjük az olvasztott csokoládét is.
3. A tejszínt kemény habbá verjük. Óvatosan belevegyítjük a csokoládékrémbe. A tojásfehérjét is kemény habbá verjük és ugyancsak belevegyítjük a krémbe.
4. Üvegkelyhekbe szétosztjuk és 4 órára hűtőszekrénybe helyezzük.
Ízlés szerint tejszínhabrózsával díszítve tálaljuk.