Tiramisu trifle Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 15 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Eszközök: burgonyanyomó, habverő, hűtőszekrény, keverőtál, konyhai robotgép
Eljárások: habverés, hűtés, kikeverés, lerakás, passzírozás, áttörés
Adag: 6-8 főre
Elkészítés:
1. A mascarponét és a túrót a tojások sárgájával habosra keverjük.
2. A tojások fehérjéből kemény habot verünk, a cukor felét apránként beleszórjuk, és még addig verjük, amíg a cukor fel nem oldódott. Evőkanállal a túrókrémbe forgatjuk.
3. A maradék cukrot a kávéban feloldjuk, konyakkal ízesítjük. A babapiskótákat könnyedén belemártva, a krémmel rétegezve nagy tálba lerakjuk, a sorokat kakaóval megszórjuk. A tetejére is kakaót hintünk, és egy éjszakára jégbe hűtjük. Tálalás előtt tejszínhabbal díszítjük.