ALMAMÁRTÁS Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: 40 perc Munkaidő: 25 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Eszközök: botmixer, citromnyomó, kés, keverőtál, lábas, reszelő, turmixgép, tűzhely
Eljárások: darabolás, szeletelés, főzés, hámozás, hűtés, kimagozás, préselés, reszelés, gyalulás, turmixolás
Adag: 1 adag (0.4 liter)
Elkészítés:
1. A kockákra vágott, kemény húsú almát közepes lábasba tesszük, és vízzel meg citromlével leöntjük, csipetnyi sóval ízesítjük. Lefedve, az alma keménységétől függően 10-20 perc alatt puhára főzzük, majd kihűtjük.
2. Turmixgépbe átmerve a cukrot, a citromhéjat meg a fahéjat is hozzáadjuk, és pépesítjük. Tálba töltve, lefedve a hűtőszekrényben 3 napig friss marad.
Kínálhatjuk sertéssülthöz vagy sonkához, karácsonyi pulykához. Palacsinta töltésére is kitűnő.