CSOKOLÁDÉS NARANCSGOLYÓK Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: 20 perc Munkaidő: 15 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Eszközök: grillező, kés, keverőtál
Eljárások: darabolás, szeletelés, formázás, kikeverés, pirítás
Adag: 4-6 főre
Elkészítés:
1. A grillt vagy a sütőt közepes hőfokra előmelegítjük. A mandulát tepsiben szétterítjük, és 3 perc alatt aranyszínűre pirítjuk. Hagyjuk kihűlni.
2. A csokoládékrémet a likőrrel összekeverjük. A mandulát és a cukrot 1-1 tálkába rakjuk. 2 teáskanálnyi csokoládékrémből golyókat formálunk. A golyók felét cukorban, a másik felét a mandulában meghempergetjük. A golyókat mini minyonpapírba rakjuk. Szobahőmérsékleten vagy hűtve kínáljuk.
CSOKOLÁDÉKRÉM
1. Kis lábosban keverjük a csokoládét a tejbe. Lassú tűzön állandó kevergetés mellett főzzük fel, amíg a csokoládé megolvad és a tej forrni kezd. Vegyük le a tűzről.
2. A tojássárgákat fehéredésig keverjük a cukorral. Fokozatosan adjuk hozzá a csokoládés tejet, habverővel alaposan keverjük össze. Öntsük át egy tiszta lábosba, és lassú tűzön kevergetve főzzük, amíg a krém annyira besűrűsödik, hogy megtapad a kanálon. Ne forraljuk fel. Vegyük le a tűzről.
3. Egy kis tűzálló tálba tegyünk 2 evőkanál vizet, egyenletesen szórjuk bele a zselatint, és várjunk, amíg megkocsonyásodik. Öntsük bele a forró csokoládékeverékbe, és addig keverjük, amíg elolvad.
4. Kevergetés mellett hagyjuk kihűlni, de ne várjuk meg, amíg teljesen megköt. Habverővel keverjük habosra. Öntsük 6, egyenként 2,5 dl-es pohárba, és tegyük több órára, akár egész éjszakára a hűtőbe, amíg teljesen megszilárdul.