CSOKOLÁDÉS MARCIPÁNTRIÓ Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 35 perc kis gyakorlattal elkészíthető drága
Eszközök: gyúródeszka, hűtőszekrény, kés, keverőtál, lábas, sütőpapír, tűzhely
Eljárások: darabolás, szeletelés, dermesztés, formázás, gőzölés, gyúrás, hűtés
Adag: 8-10 főre (30 darab)
Elkészítés:
1. Egy tepsire sütőpapírt terítünk. A marcipánt három részre osztjuk, és kézzel alaposan átgyúrjuk, hogy megpuhuljon a massza.
2. Porcukorral behintett deszkán az egyik cipóba belegyúrjuk a cseresznyét, a második cipóba a gyömbért, a harmadikba pedig a sárgabarackot. A cipókból kis golyókat formálunk, és külön-külön félretesszük őket.
3. A csokoládét forró vízzel teli lábosba állított tálban megolvasztjuk. A marcipángolyókat fogpiszkálóra tűzve belemártjuk az olvadt csokoládéba, a felesleget lecsepegtetjük róluk.
4. A különböző ízű golyókat egy gyúródeszkán hármas csoportokba rendezzük. A kis halmokat 60 percre a hűtőbe tesszük. A fehér csokoládét gőz fölött folyamatosan keverve megolvasztjuk. Az olvadt csokoládét csíkokban rácsorgatjuk a marcipántrióra. A hűtőben 60 percen át hűtjük, amíg a máz megdermed. Süteményestálra rendezve kínáljuk.