CSOKOLÁDÉKOSÁRKÁK Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 40 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Eszközök: hűtőszekrény, kenőecset, kés, lábas, mikrohullámú készülék, reszelő, sütőpapír, tűzhely
Eljárások: darabolás, szeletelés, dermesztés, formázás, hűtés, julienre vágás, kikeverés, reszelés, gyalulás, töltés, törés
Adag: 8 főre (20 darab)
Elkészítés:
1. 15 dkg csokoládét folyamatosan keverve felolvasztunk az olajban. 20 darab kétrétegű sütőpapír-kosárka falát és alját kávéskanalanként adagolva bevonjuk az olvadt csokoládéval, ügyelve rá, hogy a széleken is kellő vastagságú legyen. Egy órára, vagy amíg megdermed, a hűtőbe tesszük, majd a csokoládét újra felmelegítve egy újabb réteg bevonatot kenünk a kosárkákba. A kosárkákat hűtőbe tesszük, hogy a csokoládé teljesen megdermedjen.
2. A tejszínt és a reszelt narancshéjat majdnem forrásig hevítjük. Az edényt levesszük a tűzről, és a forró tejszínben folyamatosan keverve felolvasztjuk a maradék csokoládét. Ismét visszatesszük a tűzhelyre, és addig keverjük, amíg bugyborékolni kezd. A tűzről levéve beleöntjük a Cointreau-t, és hagyjuk kihűlni. Közben a kosárkákról eltávolítjuk a sütőpapírt.
3. A csokoládékrémet sűrűre felverjük, majd egy csillagos csövű habzsákba töltjük. A kosárkákat megtöltjük a krémmel. Az édességet díszíthetjük apróra vágott dióval és néhány vékony narancshéjcsíkkal. A hűtőben lefedve legfeljebb 2-3 napig tartható el.