BOGYÓS GYÖNYÖRŰSÉG Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: 25 perc Munkaidő: 10 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Eszközök: grillező, habverő, kenőkés, keverőtál, konyhai mérleg, konyhai robotgép
Eljárások: grillezés, habverés, sütés
Adag: 6-8 főre
Elkészítés:
1. Előmelegítjük a grillsütőt. Megtisztítjuk, félbevágjuk az epret, a piros és a fehér ribizlit.
2. Összekeverjük a gyümölcsöket (málna, kék áfonya, eper, vörös áfonya, piros ribizli, fehér ribizli) egy egyliteres jénai tálban vagy egy 23 centiméteres pitesütőben. Megszórjuk porcukorral, 4-6 percre a sütőbe rakjuk, hogy átmelegedjenek a gyümölcsök.
3. Eközben habbá verjük a tejszínt. A mascarponét a gyümölcsök tetejére kenjük. Megszórjuk a gyümölcsös mascarponét a cukorral, és megkenjük tejszínnel.
4. Visszatesszük a tálat a grillbe, és 8-10 percig sütjük, amíg a cukor fel nem olvad. Melegen vagy hidegen tálaljuk.