TÖLTÖTT SÁRGABARACK SÜTVE Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: 40 perc Munkaidő: 10 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Eszközök: edényfogó, kés, keverőtál, sütő, szűrő, tepsi
Eljárások: áztatás, darabolás, szeletelés, kikeverés, kimagozás, sütés, szűrés, töltés, törés
Adag: 1 tepsi (4 főre)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
16 db érett sárgabarack
6 db amaretti
8 db babapiskóta
4 és fél dkg fenyőmag
6 dkg arany mazsola
2 evőkanál porcukor
3 evőkanál vaj
3 evőkanál rum
1 db felvert tojás
Elkészítés:
1. Az aranymazsolát 15 percre meleg vízbe áztatjuk. A sütőt 200 °C-ra előmelegítjük (gáztűzhelynél 6-os fokozat). A sárgabarackokat félbevágjuk, kimagozzuk.
2. Tálba szórjuk az összetört kekszet, hozzáadjuk az összetört babapiskótát, a fenyőmagot, a mazsolát, a tojást, a rumot és a vajat összekeverjük. 16 fél barackot tepsibe rakunk.
3. A keverékkel a magházát megtöltjük, beborítjuk a másik felével. Porcukorral megszórjuk. 15 perc alatt puhára sütjük. Azonnal tálaljuk.