SONKANYÁRS FRISS GYÜMÖLCSÖKKEL Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: 20 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Eszközök: hurkapálcika/saslikpálcika, keverőtál, séfkés, vágódeszka
Eljárások: darabolás, szeletelés, hámozás, kimagozás
Adag: 6-8 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 db hámozott, cikkekre vágott sárgabarack
12 és fél dkg szeletelt pármai sonka
1 kisebb hámozott, kockára vágott sárgadinnye
35 dkg friss, félbevágott füge
12 és fél dkg fehér, magtalan szőlő
12 és fél dkg szeletelt sonka
vagy
12 és fél dkg szeletelt szalámi
12 és fél dkg szeletelt mortadella
12 és fél dkg kockára vágott parmezán sajt
vagy
12 és fél dkg kockára vágott pecorino sajt
Elkészítés:
1. A mortadellát és a sárgabarackot 6-8 hurkapálcára váltakozva felhúzzuk.
2. A pármai sonkát és a sárgadinnyét ugyancsak 6-8 hurkapálcára felhúzzuk, ezt tesszük a sonkával (vagy szalámival) és a fügével, valamint a sajtkockákkal és szőlővel is.
A dekoratív nyársakat előételként kínálhatjuk.
A recepet készíthetjük (lehetőleg mag nélküli) vörös és fehér szőlőből.