ALMÁS BÉLES Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: 80 perc Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Eszközök: fazék, gyúródeszka, hűtőszekrény, kenőecset, kés, keverőtál, konyhai mérleg, nyújtófa, sütő, szita, tepsi, tűzhely
Eljárások: darabolás, szeletelés, gyúrás, hámozás, nyújtás, párolás, pihentetés, reszelés, gyalulás, sütés, szitálás, tojás szétválasztása
Adag: 1 tepsi
Elkészítés:
1. A tésztához valókat gyorsan összegyúrjuk, 30 percig hideg helyen pihentetjük.
2. Közben az almát lereszeljük, és a cukorral addig pároljuk, míg a leve elfő. Hagyjuk kihűlni, a fahéjjal ízesítjük.
3. A tésztát két lapba kinyújtjuk. A nagyobbik lapot tepsibe tesszük, s megszórjuk a zsemlemorzsával, rákenjük az almatölteléket, majd ráhelyezzük a másik lapot.
4. Tetejét tejjel vagy tojással megkenjük, a bélest közepesen előmelegített sütőben világossárgára sütjük. Sütés után deszkára borítjuk, kockákra vágjuk, a porcukrot a tetejére szitáljuk.