CSOKOLÁDÉS EPER Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: 60 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Eszközök: keverőtál, lábas, mikrohullámú készülék, sütőpapír, tepsi, tűzhely
Eljárások: csokoládé temperálása, darabolás, szeletelés, dermesztés
Adag: 1 adag
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
10 dkg fehér csokoládé
15 dkg csokoládé
25 dkg eper
Elkészítés:
1. Az epret száraz tésztakefével letisztítjuk.
2. Egy kis hőálló tálban gőzölgő víz fölött megolvasztjuk a sötét csokoládét, és mindegyik eper alsó felét belemártjuk.
3. Egy sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük, és megvárjuk, amíg megdermed.
4. Ha kész, megolvasztjuk a fehér csokoládét, belemártjuk az eper felső felét, és hagyjuk megdermedni.