ARTICSÓKASALÁTA RUKKOLÁVAL Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: 25 perc Munkaidő: 25 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Adag: 4 főre
Elkészítés:
1. Az articsókák kemény szárát letörjük, a tetejükről – a fejek nagyságától és zsengeségétől függően – kb. 2 cm-nyit levágunk. A vastagabb külső leveleket leszedjük és kidobjuk, mert a salátához csak a világos színű, zsenge leveleket használjuk fel. Az articsókák közepét teáskanállal kivájjuk, és a leveleket azonnal bedörzsöljük citromlével, hogy ne színeződjenek el.
2. Az articsókákat vékonyan felszeleteljük, majd a szeleteket salátástálba helyezzük. Rászórjuk a ruccolát, meglocsoljuk a citromlével és az olívaolajjal, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd a keveréket alaposan összeforgatjuk.
3. A sajtszeletelővel vékonyra vágott pecorinót a salátalevelekre szórjuk, és azonnal tálaljuk.