ALMA-ZELLER SALÁTA Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: 15 perc Munkaidő: 15 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Eszközök: borsdaráló, citromnyomó, fokhagymaprés, kés, keverőtál, reszelő, salátástál
Eljárások: áztatás, darabolás, szeletelés, hámozás, kikeverés, kimagozás, préselés, reszelés, gyalulás, zúzás
Adag: 4-6 főre
Elkészítés:
1. A mazsolát meleg vízbe áztatjuk.
2. Az almát félbevágjuk, magházát kiemeljük, húsát kockára vágjuk. A megtisztított zellergumót finomra reszeljük. Mindkettőt tálba tesszük és meglocsoljuk 2 kanál citromlével, nehogy megbarnuljon.
3. Belekeverjük a zúzott fokhagymát, a sós mogyorót és sós mandulát, a lecsöpögtetett mazsolát.
4. Az öntethez az olajat kikeverjük a maradék citromlével. Apróra vágott petrezselyemmel, sóval, őrölt római köménnyel és borssal fűszerezzük.
5. A saláta hozzávalóit leöntjük a dresszinggel és azonnal kínáljuk.