LYONI TÚRÓKRÉM Téma: Egyéb kategória

Elkészítési idő: 15 perc  Munkaidő: 15 perc  könnyen elkészíthető  átlagos ár

Eszközök: fokhagymaprés, kés, keverőtál
Eljárások: darabolás, szeletelés, hámozás, kikeverés, zúzás

Adag: 1 adag (4 főre)

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
25 dkg túró
1 csipet só
1 szál újhagyma
2 evőkanál apróra vágott petrezselyemzöld
2 evőkanál apróra vágott snidling
1 gerezd zúzott fokhagyma
2 evőkanál olívaolaj
1 evőkanál borecet
1 db mogyoróhagyma
5 dkg créme fraiche

vagy

5 dkg krémsajt
ízlés szerint frissen őrölt bors

Elkészítés:

1. A túrót, a krémsajtot, az apróra vágott zöldfűszereket, az apróra vágott mogyoróhagymát, az újhagyma vékonyan felszeletelt fehér részét összekeverjük.

2. Az olívaolajat és a borecetet hozzáöntve jól felverjük a keveréket.

3. A csipet sóval és ízlés szerint frissen őrölt borssal ízesítjük.