FENYŐMAGOS FETTUCCINE DIÓS PESTÓVAL Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: 45 perc Munkaidő: 30 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Eszközök: kés, sütő, szűrő, tepsi, tésztafőző fazék, turmixgép, tűzhely
Eljárások: főzés, hámozás, pirítás, szűrés, turmixolás
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
40 dkg héjas dió
4 és fél dkg fenyőmag
40 dkg fettuccine
1 dl extraszűz olívaolaj
10 dkg friss petrezselyemzöld
2 gerezd fokhagyma
ízlés szerint só
Elkészítés:
1. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Tegyük a fenyőmagot egy tepsire és süssük aranyszínűre 5-10 perc alatt.
2. Pucoljuk meg a diót, majd vágjuk össze egy robotgépben a fenyőmaggal, a fokhagymával, a petrezselyemmel és az olajjal.
3. Főzzük a tésztát enyhén sós, forrásban lévő vízben 3-4 perc alatt al dente (azaz roppanósra).
4. Szűrjük le a tésztát és tegyük egy nagy, előmelegített tálba. Öntsük rá a szószt, finoman keverjük össze, és tálaljuk melegen.