HIDEG ZÖLDFŰSZERES JOGHURTLEVES Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: 30 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Eszközök: elektromos vízforraló, fokhagymaprés, kés, keverőtál
Eljárások: darabolás, szeletelés, forralás, hámozás, kikeverés, zúzás
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
8 dl joghurt
1 db hámozott, apróra vágott kígyóuborka
15 dkg apróra vágott újhagyma
8 dkg friss, finomra vágott korianderlevél
1 csokor finomra vágott kapor
3 dkg finomra vágott bazsalikomlevél
40 dkg szikkadt fehérkenyér
4 dl víz
másfél dl tejszín
1 gerezd zúzott fokhagyma
ízlés szerint őrölt bors
ízlés szerint só
Elkészítés:
1. A felforralt, majd lehűtött vizet nagy tálban összevegyítjük a joghurttal és a tejszínnel, hogy leves állagú legyen.
2. Az előkészített zöldségeket, zöldfűszereket belekeverjük, hozzáadjuk a fokhagymát, sóval, borssal ízesítjük.
3. A darabokra vágott kenyeret tetszés szerint azonnal, vagy csak evés közben tesszük a levesbe, amit hideg előételként vagy frissítő közbenső étkezésként fogyasztunk.