ALFREDO TÉSZTÁJA Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: 40 perc Munkaidő: 15 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Eszközök: lábas, reszelő, szűrő, tésztafőző fazék, tűzhely
Eljárások: beforralás, főzés, reszelés, gyalulás, szűrés
Adag: 4 főre
Elkészítés:
1. A vajat és 1,6 dl-nyi tejszínt egy nagy serpenyőben összekeverünk és közepes hőfokon felforralunk. Majd csökkentve a hőfokot, körülbelül 1-1,5 percig gyöngyözve főzzük, vagy amíg kissé besűrűsödik (1. kép).
2. Eközben egy nagy lábosban kissé sós vizet forralunk. Beletesszük a fettuccinét, az olajat, és 2-3 percig főzzük, amíg éppen csak megpuhul (al dente). Leszűrjük, és ráöntjük a vajas, tejszínes mártást (2. kép).
3. A tésztát kis lángon tartva jól átkeverjük, hogy a mártás mindenütt bevonja.
4. A megmaradt tejszínt, a parmezán sajtot, a szerecsendiót hozzáadjuk a tésztakeverékhez (3. kép), ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, s újfent jól átkeverjük, hogy mindenhová jusson a sajtból, és jól átmelegedjen.
5. A tésztát előmelegített tálalóedénybe tesszük, friss petrezselyemlevéllel díszítjük, és azonnal tálaljuk, külön parmezánt kínálva hozzá.