FOKHAGYMÁS-OLAJOS HÁZI SPAGETTI Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Eszközök: chitarra, gyúródeszka, kés, keverőtál, műanyagfólia, szita, szűrő, tésztafőző fazék, tűzhely
Eljárások: darabolás, szeletelés, formázás, főzés, gyúrás, hámozás, pihentetés, pirítás, szikkasztás, szitálás
Adag: 4 főre
Elkészítés:
1. A tészta készítéséhez szitáljuk össze a lisztet, a kukoricadarát és a sót egy tiszta munkalapra, és csináljunk a közepébe egy kis fészket. Keverjünk bele annyi vizet, hogy egy laza tésztát kapjunk. Gyúrjuk, amíg sima ruganyos tésztát (15-20 perc) kapunk. Formáljunk belőle labdát és tegyük félre 30 percre pihenni.
2. Törjünk darabokat a tésztából és formáljunk belőle spagettit (körülbelül 20 centiméter hosszú szálakat). Hagyjuk száradni egy konyharuha alatt legalább 60 percig.
3. Főzzük meg a tésztát sós, forrásban lévő vízben 3-4 perc alatt al dente (roppanósra). Szűrjük le és tegyük egy nagy, előmelegített tálba.
4. Forrósítsuk fel az olajat a fokhagymával egy kis serpenyőben alacsony tűz fölött, és süssük a fokhagymát aranyszínűre (3-4 perc).
5. Locsoljuk meg a tésztát a fokhagymás olajjal és a petrezselyemmel. Keverjük össze és tálaljuk melegen.