FARFALLE CSIRKÉVEL, BROKKOLIVAL ÉS SÜLT PAPRIKÁVAL Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: 45 perc Munkaidő: 25 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Eszközök: borsdaráló, fokhagymaprés, kés, serpenyő, szűrő, tésztafőző fazék, tűzhely, vágódeszka
Eljárások: darabolás, szeletelés, előfőzés, főzés, hámozás, pirítás, sütés, szűrés, zúzás
Adag: 4 főre
vagy
Elkészítés:
1. Egy nagy fazékban sós vizet forralunk. Közben nagy serpenyőbe tesszük az olívaolajat és a vajat a fokhagymával, és közepes-kis lángon addig pirítjuk, amíg a fokhagyma kezd elszíneződni.
2. Hozzáadjuk a felkockázott csirkehúst, majd közepes lángon 4-5 percig pirítjuk, hogy a csirkehús már ne legyen rózsaszínű. Hozzátesszük a chilipelyhet is, sóval, borssal fűszerezzük. Levesszük a tűzről.
3. A brokkolit forrásban levő vízbe tesszük, és 2 percig előfőzzük. Szűrőkanállal kiszedjük, félretesszük. A vizet újra felforraljuk, beletesszük a tésztát, és megfőzzük, amíg éppen csak megpuhul (al dente). Lecsepegtetjük, és a csirkéhez adjuk. Hozzáadjuk a brokkolit és a sült paprikát is, majd felöntjük a levessel. Közepes-nagy lángon, állandóan kevergetve főzzük, amíg szinte az összes lé elforr.
4. Parmezánnal meghintve tálaljuk.