LINGUINE CSIRKÉVEL ÉS ARTICSÓKÁVAL Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: 60 perc Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Eszközök: citromnyomó, grillező, húsklopfoló, hűtőszekrény, kés, keverőtál, műanyagfólia, reszelő, serpenyő, szűrő, tésztafőző fazék, tűzhely, vágódeszka
Eljárások: darabolás, szeletelés, főzés, grillezés, hámozás, hűtés, klopfolás, pácolás, párolás, pirítás, préselés, reszelés, gyalulás, szűrés, zúzás
Adag: 4 főre
vagy
Elkészítés:
1. Mindegyik csirkemellet sodrófával, két réteg műanyag fólia között, egyenletesre lapítjuk.
A húsokat lapos, nem fémből készült edénybe tesszük a citromhéjjal, a citromlével és 1 evőkanál olajjal, jól beleforgatjuk, és lefedve 30 percig pácoljuk a hűtőben.
2. A megmaradt olajat serpenyőben kis lángon felmelegítjük, és a fokhagymát állandóan keverve 1 perc alatt megpirítjuk. Beledobjuk az articsókát és a paradicsomot, majd 5 percig pároljuk, néha megkeverjük. A csirkepác felét hozzátesszük, és közepes hőmérsékleten még 5 percig főzzük.
3. Jól felforrósítjuk a grillsütőt. Kivesszük a csirkehúst a maradék pácléből, és a grill tepsijébe rendezzük. 5 percig grillezzük mindkét oldalát, hogy jól átsüljön. Közben a tésztát egy fazék forró vízbe téve 7-9 percig főzzük, amíg éppen csak megpuhul (al dente).
4. A tésztát jól lecsepegtetjük, visszatesszük a fazékba, leöntjük az articsókás-paradicsomos keverékkel, és beleszeleteljük a csirkehúst. Négy tányérra osztjuk, és meghintjük petrezselyemmel és sajttal.