CSIRKÉS-RICOTTÁS CANNELLONI Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: 120 perc Munkaidő: 45 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Eszközök: fokhagymaprés, kés, keverőtál, reszelő, serpenyő, tűzálló edény, tűzhely
Eljárások: beforralás, csőben sütés, darabolás, szeletelés, hámozás, kikeverés, pácolás, párolás, pihentetés, reszelés, gyalulás, töltés, zúzás
Adag: 4 főre
Elkészítés:
1. A pácléhez elkeverjük az ecetet, a fokhagymát és az olívaolajat egy nagy tálban. Beletesszük a csirkehúst, műanyag fóliával lefedjük, és 30 percig pácoljuk.
2. Serpenyőben felhevítünk 2 evőkanál olívaolajat. Lecsepegtetjük a csirkehúst, és közepes lángon, kevergetve pároljuk 5-7 percig, amíg már nem rózsaszínes. Félretesszük.
3. Nagy hőmérsékleten egy lábosban megolvasztjuk a vajat, hozzátesszük a tejszínt, a sót, a borsot és a szerecsendiót. Addig kevergetjük, amíg besűrűsödik. Kicsire vesszük a lángot, beleszórjuk a parmezánt, és megolvasztjuk benne. Félrehúzzuk.
4. Nagy tálban összekeverjük a ricottát a tojással és a zöldfűszerekkel. Belekeverjük a csirkehúst. A cannellonikat megtöltjük a csirkés masszával. A mártás felét sütőedénybe öntjük. Ráfektetjük a megtöltött cannellonikat. Meghintjük mozzarellával, majd alufóliával lefedjük.
5. 180 °C-ra előmelegített sütőben 45 percig sütjük. Az utolsó 5 percre levesszük a fóliát, hogy a teteje megpirulhasson. Tálalás előtt 10 percig pihentetjük, bazsalikomlevelekkel díszítjük.