LENCSE CITROMOSAN Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 25 perc könnyen elkészíthető olcsó
Eszközök: citromnyomó, kés, keverőtál, lábas, serpenyő, tűzhely, zöldséghámozó
Eljárások: áztatás, darabolás, szeletelés, előfőzés, főzés, habarás, hámozás, párolás, préselés, szűrés
Adag: 6 főre
Elkészítés:
1. Az előzőleg 1 éjszakára beáztított, majd leszűrt lencsét forró, sós vízben 15 percig főzzük, majd hozzáadjuk a nagyobb kockákra vágott burgonyát, és további 15-20 perc alatt mindkettőt puhára főzzük.
2. Egy nagy, mély serpenyőben, közepes lángon felhevítjük az olajat, és 3 perc alatt megfuttatjuk rajta a fokhagymát meg a korianderzöldet, majd hozzáadjuk a krumplis lencsét.
3. A lisztet egy kis tálban csomómentesre keverjük a vízzel, és a vizes habarást a lencsés keverékhez öntjük. Lefedve 3 percig főzzük, végül a citromlével meglocsolva tálaljuk.