GOMBÁVAL-CUKKINIVEL RAKOTT RIGATONI Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: 80 perc Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Eszközök: borsdaráló, kés, keverőtál, konyhai robotgép, reszelő, serpenyő, sütő, szűrő, tésztafőző fazék, turmixgép, tűzálló edény, tűzhely
Eljárások: csőben sütés, darabolás, szeletelés, főzés, hámozás, kikeverés, lerakás, párolás, reszelés, gyalulás, szűrés, töltés, turmixolás
Adag: 4-6 főre
Elkészítés:
1. Megforrósított vajon üvegesre pároljuk a kockára vágott hagymát.
2. Hozzáadjuk a vékonyan felszeletelt gombát. Megsózzuk, ha kell, kevés vizet is öntünk alá. Fedő alatt megpároljuk. Friss tárkonylevelekkel és borssal fűszerezzük.
3. A tűzről levéve belekeverjük a zsemlemorzsát és 3 evőkanál reszelt parmezán sajtot.
4. A tésztát bő, forrásban lévő sós vízben al dente, azaz rugalmasra főzzük.
5. Lecsöpögtetjük, hideg vízzel leöblítjük. Nagy tálba tesszük, olajjal meglocsoljuk és összekeverjük, nehogy összeragadjon. A tészta üregeit megtöltjük a hagymás gombával.
6. A cukkinit karikára vágjuk és gőz fölött vagy serpenyőben, kevés víz és olaj hozzáadásával kb. 5 percig pároljuk.
7. Robotgépbe tesszük, hozzáadjuk a tojássárgáját és a tejszínt. Sima krémmé keverjük, sóval, borssal ízesítjük.
8. A sütőt 200 fokra előmelegítjük. Kivajazunk egy mély tűzálló tálat. Beleöntünk egy réteg cukkinimártást, majd beleültetjük a töltött rigatonikat. Rásimítjuk a maradék mártást.
9. Reszelt sajttal meghintjük. 20-25 percig sütjük.