CALVADOSSZAL FLAMBÍROZOTT ALMATORTA Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 40 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Eszközök: citromnyomó, edényfogó, gyúródeszka, hűtőszekrény, kés, keverőtál, műanyagfólia, nyújtófa, reszelő, serpenyő, sütő, tortaforma, tűzhely, zöldséghámozó
Eljárások: darabolás, szeletelés, flambírozás, gyúrás, hámozás, kimagozás, lerakás/rétegezés, nyújtás, párolás, pihentetés, préselés, reszelés, gyalulás, sütés, sütőforma bélelése
Adag: 4 főre
Elkészítés:
1. A tésztához a hozzávalókat jól összedolgozzuk, frissen tartó fóliába csomagoljuk és egy órára a hűtőszekrénybe tesszük.
2. Az (eredeti receptben: Ranett) almát meghámozzuk, kimagozzuk. Felszeleteljük, és 5 dkg vajban megpároljuk.
A tésztát vékonyan kinyújtjuk, kibélelünk vele egy kivajazott gyümölcstortaformát, villával több helyen megszurkáljuk.
3. A sütőt 150 °C-ra előmelegítjük. A tésztalapon egyenletesen elhelyezzük az almaszeleteket, és a tortát a sütőben 25 percig sütjük.
4. A tortát kivesszük, megszórjuk a narancshéjjal és a cukorral, megcsepegtetjük a citromlével, majd a calvadosszal flambírozzuk. Még 25 percig sütjük. Megszórjuk a mandulaforgáccsal és langyosan tálaljuk.