PESTÓS LINGUINE Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: 15 perc Munkaidő: 3 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Eszközök: szűrő, tésztafőző fazék, tűzhely
Eljárások: főzés, szűrés
Adag: 4-6 főre
Elkészítés:
1. A tésztát nagy fazék, forrásban lévő, sós vízben éppen csak puhára (al dente) főzzük. Leszűrjük, visszatesszük a főzőfazékba, és melegen tartjuk.
2. A mártást egyenletesen eloszlatva a meleg tésztához keverjük.
PESTO
1. A fenyőmagokat vastag falú serpenyőben, kis lángon 2-3 percig, állandóan kevergetve aranyszínűre pirítjuk, és félretesszük hűlni. A kihűlt, pirított magvakat, a bazsalikomlevelet, a megtisztított fokhagymát, negyed teáskanál sót és a kétféle sajtot turmixgépben 20 másodpercig keverve finomra aprítjuk (1. kép). Az edény falára tapadt darabokat lekaparjuk.
2. Járó motor mellett fokozatosan, egyenletesen vékony sugárban adagoljuk hozzá az olajat (2. kép), amíg sűrű masszát nem kapunk. Ízlés szerint adhatunk hozzá frissen őrült fekete borsot is.