BAB VÉNUSZKAGYLÓVAL Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető drága
Eszközök: kés, keverőtál, szűrő, szűrőlapát, tűzhely, vastagfalú lábas
Eljárások: áztatás, darabolás, szeletelés, hámozás, párolás, szűrés
Adag: 4 főre
Elkészítés:
1. A babot egy éjszakára hideg vízbe áztatjuk. Az olajat felforrósítjuk, a vöröshagymát és a fokhagymát üvegesre pároljuk benne.
2. A babot hozzáadjuk, és annyi vizet öntünk rá, amennyi éppen ellepi. Babérlevéllel, sóval és borssal fűszerezzük, és 60 percig közepes lángon pároljuk. Közben többször megkeverjük, szükség esetén még egy kis vizet öntünk rá.
3. A kagylót jól megmossuk, a kinyílt kagylókat kidobjuk.
4. A kagylót a babhoz adjuk, és ráöntjük a bort. Amikor a kagylók kinyíltak, a petrezselymet is belekeverjük.