CANNELLONI PESARÓI MÓDRA CANNELLONI ALLA PESARESE Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: 120 perc Munkaidő: 50 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Eszközök: borsdaráló, keverőtál, konyharuha, nyomózsák, papírtörlő, reszelő, séfkés, serpenyő, sütő, szűrő, tésztafőző fazék, tűzálló edény, tűzhely
Eljárások: csőben sütés, darabolás, szeletelés, felengedés, főzés, hámozás, hűtés, kikeverés, lerakás, reszelés, gyalulás, sütés, szűrés, töltés
Adag: 4 főre
Elkészítés:
1. A sonkát és a borjúhúst nagyon finomra vágjuk. A hagymát megtisztítjuk, lereszeljük. A hagymát a hússal együtt, mélyebb serpenyőben, a fele vajon, kis lángon néhány percig sütjük. Felöntjük a húslevessel, sózzuk, borsozzuk, és alacsony hőmérsékleten kb. 30 percig hagyjuk csendben forrni.
2. A csirkemájat jól lecsepegtetjük, az apróra vagdalt szarvasgombával összekeverjük, sóval, borssal ízesítjük. Fokozatosan hozzákeverjük a tejszín háromnegyed részét.
3. Enyhén sós vízben félig puhára főzzük a cannellonit. Hideg vízzel hirtelen lehűtjük, lecsepegtetjük, és egy ruhára kiterítjük, hogy kissé megszikkadjon.
4. Egy nem túl lapos, de széles tűzálló tál alját kivajazzuk. A tölteléket nyomózsákba kanalazzuk, és megtöltjük vele a cannellonikat.
5. A tálba lerakjuk a tészta felét. Befedjük kevés borjúhússal, hagymaszósszal, megszórjuk reszelt parmezán sajttal. Erre kerül egy második réteg cannelloni, amire ráöntjük a maradék mártást, és megszórjuk a maradék parmezánnal. Meglocsoljuk a tejszínnel, elosztjuk rajta apró darabkákban a maradék vajat. 200 °C-ra előmelegített sütőben aranysárgára és ropogósra sütjük (kb. 15-20 perc).
TYÚKHÚSALAPLÉ
1. Levesnek való tyúk csontját és nyesedékét apróra vágjuk, és a vöröshagymával, sárgarépával és szárzellerrel, borssal, bouquet garnival fazékba tesszük (1. kép). Felöntjük a vízzel.
2. Felforraljuk, és a levet 2-3 órán át lassan főzzük. A felszínéről közben lemerjük a habot. A levet tiszta edénybe átszűrjük (2. kép), és hagyjuk kihűlni.
3. A levet egy éjszakára hideg helyre tesszük, és a megdermedt zsírt leszedjük a tetejéről (3. kép). Ha nincs időnk a hűtésre a zsírt konyhai papírtörlővel is leitathatjuk róla. 1,5-2,0 liter lesz belőle.