SAJTOS PADLIZSÁNEGYTÁL CALABRIAI MÓDRA Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: 90 perc Munkaidő: 50 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Eszközök: húsdaráló, keverőtál, papírtörlő, reszelő, séfkés, serpenyő, sütő, szűrőlapát, tűzálló edény, tűzhely
Eljárások: darabolás, szeletelés, darálás, formázás, főzés, hámozás, kikeverés, lerakás, passzírozás, áttörés, pihentetés, reszelés, gyalulás, sütés, sütés bő zsiradékban
Adag: 4 főre
vagy
Elkészítés:
1. A padlizsánt megmossuk, felszeleteljük, megsózzuk, lecsepegtetjük. Kevés liszttel megszórjuk, mélyebb serpenyőben, bő, forró olajban kisütjük. Az olajat félretesszük. A meghámozott paradicsomot átpasszírozzuk, az olívaolajjal és a bazsalikommal, kevés sóval egy másik serpenyőben mártássá besűrítjük.
2. A darált húst három tojással, a zsemlemorzsával, a petrezselyemmel, sóval, borssal jól összekeverjük, kis golyókat gyúrunk belőle, és a félretett, felforrósított olajban kisütjük.
3. A maradék két tojást keményre főzzük, megtisztítjuk. A caciocavallo sajttal és a salsicciával, vagyis a kolbásszal együtt felszeleteljük.
4. Egy tűzálló tál aljára kevés paradicsomszószt kenünk, ráhelyezzük a padlizsánszeleteket, megszórjuk parmezán sajttal, elosztjuk rajta a húsgolyókat, a tojás-, kolbász- és sajtszeleteket, meglocsoljuk kevés paradicsomszósszal. Befedjük a maradék padlizsánnal, a maradék reszelt sajttal, és ráöntjük a maradék paradicsomszószt. 200 °C-ra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt átsütjük, forrón tálaljuk.