TÉSZTA KIRÁLYRÁKKAL Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: 45 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető drága
Eszközök: fokhagymaprés, kés, keverőtál, serpenyő, szűrő, tésztafőző fazék, tűzhely
Eljárások: darabolás, szeletelés, felengedés, főzés, hámozás, pirítás, rák előkészítése, szűrés, zúzás
Adag: 4-6 főre
Elkészítés:
1. A királyrákból 15 dkg-nyit egészben hagyunk, a többit felaprítjuk.
2. Serpenyőben olajat forrósítunk és beletesszük a zúzott fokhagymát. Fél percig kevergetve pirítjuk.
3. Hozzáadjuk az apróra vágott petrezselymet, a darabos és az egész királyrákot. 5 percig kevergetve pirítjuk.
4. Megsózzuk. Felöntjük a tejszínnel és összeforraljuk.
5. Közben a tésztát bő, forrásban lévő, sós vízben al dente (rugalmasra) főzzük. Leszűrjük, és előmelegített tálba tesszük.
6. Ráöntjük a forró mártást. Jól összekeverjük.