ANANÁSZOS-MARHAHÚSOS PIRÍTOTT RIZS Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: 30 perc Munkaidő: 20 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Eszközök: fokhagymaprés, húsdaráló, keverőtál, séfkés, szűrő, tűzhely, vágódeszka, wok
Eljárások: darabolás, szeletelés, darálás, hámozás, hevítés, keverve sütés, kimagozás, pirítás, szűrés, zúzás
Adag: 4-6 adag
Elkészítés:
1. Erős lángon felforrósítjuk a wokot, beleöntjük a földimogyoró-olajat és a szezámolajat. Hozzáadjuk a finomra vágott, friss gyömbért, a finomra aprított chilit és az összezúzott fokhagymát, ezután néhány másodpercig keverve pirítjuk, majd beletesszük a darált marhahúst, és 4-5 percig sütjük.
2. Hozzáadjuk az előfőzött, mélyhűtött zöldborsót, az apróra vágott újhagymát, és 1 percig keverve sütjük, amíg az újhagyma megpuhul.
3. Beletesszük a hideg, főtt rizst és a bambuszrügyet, a jól leitatott, kisajtolt ananászt, az egészet összeforgatjuk, majd 2-3 percig keverve pirítjuk, amíg a rizs átmelegszik.
4. Ezt követően beletesszük a szójaszószt, a halszószt és a rizsecetet, majd 1 percig kevergetve pároljuk, amíg jól összeelegyednek. Végül hozzáadjuk a finomra aprított korianderzöldet és tálaljuk.