SÜLT ALMASZELETEK Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: 60 perc Munkaidő: 50 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Eszközök: kés, keverőtál, konyhai mérleg, konyhai robotgép, papírtörlő, serpenyő, szűrőlapát, tűzhely
Eljárások: bundázás, darabolás, szeletelés, hámozás, kikeverés, kimagozás, sütés bő zsiradékban
Adag: 6-8 főre
Elkészítés:
1. Kevés meleg vízben feloldjuk az élesztőt. A vajat megolvasztjuk, a tejjel, a liszttel, a felvert tojással, az élesztővel és a porcukor felével tálba tesszük.
2. Az egészet jól összekeverjük, hogy egynemű, sima tésztát kapjunk.
2. Az almát meghámozzuk, kiszúróval eltávolítjuk a magházat. Ezután vékony karikára vágjuk, és megszórjuk a maradék porcukorral.
4. Az almakarikákat egymás után a tésztába mártjuk. A forró olajban aranybarnára sütjük. Konyhai papírtörlőn lecsepegtetjük, és tálaljuk.